De toeristische dienst

 

De toeristische dienst (Office du Tourisme) van Andenne zat jarenlang in het prachtige herenhuis in art-nouveaustijl op de Place des Tilleuls en daarna in het Maison du Citoyen. Nu heeft de dienst zijn intrek genomen in een ander uitzonderlijk gebouw in het stadscentrum: Le Phare.

Aarde, water, steen en vuur hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Andenne en omstreken. De regio is tot over de grenzen bekend om zijn keramiek en de recente ontdekking van een neanderthalerkind in de grot Scladina. 

Maar er is nog veel meer! Andenne of de ‘stad van de beren’ heeft tal van toeristische attracties in petto: opmerkelijk erfgoed (oude wijken, een collegiale kerk en geklasseerde Romaanse kerken), een van de Mooiste Dorpen van Wallonië (Thon-Samson), carnaval en originele evenementen, lokale tradities…

Ook voor wandelaars is er heel wat te beleven in Andenne en zijn dorpen: de vallei van de Maas en de Samson, het natuurreservaat van Sclaigneaux en tal van wandelpaden en -routes.

Bij de toeristische dienst (Office du Tourisme) in Le Phare kan je terecht voor informatie en tips over de rijkdom van de streek:

  • Kaarten: wandelingen, IGN, RAVeL, Santiago de Compostela en GR 575
  • Info en thematische routes over Andenne en zijn dorpen
  • Info over overnachtingen en horeca
  • Activiteiten voor individuen of gezinnen (attracties, musea, sport, …)
  • Evenementenkalender