Espace Muséal van Andenne

 

Een interactieve reis tussen archeologie en herinnering  

Het Espace Muséal d’Andenne (EMA) is gevestigd in het opmerkelijke gebouw van Le Phare. Bezoekers kunnen er keramiek bewonderen in al haar vormen én komen er alles te weten over het archeologisch onderzoek in de grot Scladina.

Receptie : +32 85 84 96 95
Groepsboeking +15 pers. : +32 485 68 31 12

Twee thema’s, één scenografische ervaring

 

Ga op ontdekkingsreis doorheen verschillende millennia van de menselijke geschiedenis! De moderne, leuke en interactieve scenografie is geschikt voor jong en oud. Ontdek de unieke prehistorische restanten in de grot Scladina en de expertise van de ambachtslieden, industriëlen en keramiekkunstenaars van Andenne.

De wondere wereld van de prehistorieElk jaar worden in de grotten van Andenne nieuwe fossiele beenderen opgegraven, maar de belangrijkste zijn ongetwijfeld die van het neanderthalerkind van Scladina. Kom deze uitzonderlijke overblijfselen bewonderen: de meest spectaculaire antropologische ontdekking in België van de 20e eeuw. Ga samen met de onderzoekers op een onvergetelijk wetenschappelijk avontuur!

De wondere wereld van keramiek: Materialen, kennis en expertise: drie woorden die als geen ander de magie van keramiek vangen. Het vak wordt al sinds de oudheid uitgeoefend in onze regio. Ontdek de mysteries van de vele experts met hun verrassende technische en artistieke creaties! Tijdens het parcours maak je kennis met de ongelooflijke rijkdom van het materiële en niet-materiële erfgoed van de regio rond Andenne en de technieken die worden gebruikt om de tentoongestelde voorwerpen volgens de regels van de kunst te bewaren en te restaureren.

Maar het EMA is ook… 

 

De grot Scladina is de enige permanente opgravingssite in België die toegankelijk is voor het publiek. Hier werd de belangrijkste antropologische ontdekking van de 20e eeuw gedaan. Bezoek de uitzonderlijke site op 6 km van het centrum van Andenne en ontmoet onze archeologen en opgravers.

Koop je tickets online.

 

Een tijdelijke tentoonstelling

Artistiek, wetenschappelijk of speels, een tijdelijke tentoonstelling wordt u voorgesteld in een voor hen gereserveerde ruimte.

 

Een agenda van activiteiten